Hem FAQ Producent Kontakt Beställ Parvanten

FAQ

  Vad är Mitten?

Mitten är en trio vantar som skall användas av två personer samtidigt. I set:et ingår två enkelvantar att bäras på var sin hand samt en dubbelvante att bära mellan sig. Denna har två öppningar och låter händerna mötas inne i vanten för att möjliggöra handhållande. Mitten är sydd i fleece. Mitten finns även för barn och vuxna som vill hålla hand.

 

  Var kan man köpa Mitten?

Mitten går att köpa via denna hemsida. På startsidan kan man välja vilken typ av vante (par- eller föräldravante) man är intresserad av.

 

 

  Vem gör Mitten?

Anna Schön har ritat Mitten. Från 2004 till 2006 sydde Anna även vantarna, vid ett köksbord i Norrköping på en Husqvarna 2000 från 1974.
Från och med början av 2007 till sommaren 2018 var Mittenvantarna emellertid tillverkade i Nepal som en del av ett biståndsprojekt för att ge kvinnor räddade från trafficking, jobb som sömmerskor. Läs mer om projektet här.
Från hösten 2018 är produktionen dock åter förlagd till Annas köksbord - denna gång i står det i Stockholm och symaskinen är uppgraderad till modernare modell.

 

   Hur sköter man sin Mitten?

En Mitten håller färg och kvalité länge. För att få den att se så fräsch ut som möjligt bör följande tvättråd följas:

          
             


  Garanti?

En produktionsfelsgaranti ingår även i ditt köp. Skulle din Mitten släppa i sömmar, eller på annat sätt inte hålla måttet, kan du återsända den och få en ny/reparerad Mitten tillbaka.

 


   

© & TM 2004-2016